Мисия на БАКК

„Тайната на успеха е в постоянството, практиката и усърдната работа
за развитие на таланта у един човек“

Петър Йоргов

Доста време ми бе нужно да осъзная нуждата от създаването на тази асоциация, която е израз на моето желание и това на професионалистите, с които работя, да се обединим в името на една добра идея. Българска асоциация за кулинарна култура не е поредната създадена организация с нестопанска цел, тя е МИСИЯ. Както аз, така и всички мои колеги, смятаме, че тайната на успеха на всеки човек е именно постоянството, усилената работа и стремежа за усъвършенстване всеки ден, но с нужната подкрепа и професионална насоченост.

Ние вярваме, че бъдещето е в младите хора и затова сме насочили усилията си в откриването и развитието на таланти в сферата на кулинарията. Работата с подрастващи ни дава успокоението, че младите надежди на България ще имат нужната подготовка, практика и увереност при започване на професионалния си път, а за нас ще остане удовлетворението, че сме предали знанията и опита си, който сме натрупали с годините на нашето „Бъдеще“.

Като професионалисти в различни дейности, с международен опит, сме осъзнали през годините, че човек трябва да почита и пази културата, традициите и обичаите на своята страна, защото те са връзката ни с миналото, част от нас са и са свързващата нишка между поколенията. Наш приоритет е да вплетем в работата си новите технологии в кулинарията с традициите на националната ни кухня. Именно поради тази причина наша основна цел е да подкрепяме българските производители и изискваме по-високо качество и постоянство на предлаганите от тях продукти.

Преди време бях прочел, че „….кулинарията е ИЗКУСТВО в чиния….“! Колко вярно! Всеки от нас твори всеки ден в ежедневието си, влага емоции и създава изкуство за себе си, близките си или клиентите си (ако се занимава професионално). Ние не делим хората, а се стремим да ги обединим от общото им желание да готвят и изразяват себе си. Всеки е добре дошъл при нас, без значение от пол, възраст и професия, единственото ни изискване е да има желание да се учи и развива!