За четвърта поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират Международното изложение  „Фестивал вино и храна” – Варна 2016г. , което ще се проведе в гр. Варна от 22 до 24 април 2016 г. в реновирания “Юнашки салон” и продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30- те години на миналия век в града.
На изложението винарски изби и производители на хранителни продукти от цялата страна ще покажат своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. Разработени са специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св.св. Константин и Елена“.
Гурме-зона „Ресторантът”, организирана от шеф готвач Петър Йоргов и екипът му, и тази година ще бъде съпътстващ Гурме фестивал “Варна 2016”. Освен гурме меню на посетителите ще се предлага и show cooking, семинари със световно известни готвачи и сомелиери.